Orbit One bygger unik robotcell

Kontraktstillverkaren av elektronik och elektromekanik, Orbit One har byggt upp en ny unik robotcell vid enheten i Ronneby. Cellen är speciellt utvecklad på uppdrag av ett stort svenskt industriföretag för att tillverka identifierings- och spårbarhetslösningar med inbyggda analysverktyg.

 

– Vi fick en förfrågan om vi kunde utveckla en effektiv och hållbar lösning för deras tillverkning. Genom ett fantas­tiskt samarbete med kunden och automa­tions­kon­sul­terna Spectrum Technology har vi nu byggt en unik lösning som är i full drift, berättar Vice President & Chief Operating Officer, Ulf Karlsson på Orbit One.

– Robot­cellen har en fasci­ne­rande komplexitet och är otroligt yteffektiv. Den är försedd med tre robotarmar och kräver endast en operatör. I cellen tillverkas hela enheten och roboten hanterar alla stegen från bland annat depane­li­sering med laser, laser­lödning, test av kretskort, montering av batteri till plast­kapsling och laser­märkning av färdig produkt. Kvali­tets­kraven är extremt höga och gjutning sker med högsta tänkbara noggrannhet och konfi­gu­ra­tionen i robot­cellen levererar ut en produkt var 30:de sekund, fortsätter Ulf Karlsson.

Dela nyheten

Senaste nyheterna